Dette har absolut ikke noget at gøre med, at jeg er englænder, men scones er utroligt hurtige og nemme at lave, hvis man lige får gæster. Desuden er der ikke så mange ingredienser ud over, hvad man normalt lige har i køkkenet.
En nem opskrift:
5 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk salt
50 gram smør
2 dl A38
Rør/ælt dejen godt sammen og rul den ud i cirka 2 centimeters tykkelse.
Stik ud med et glas til runde kager, der lægges på en plade.
Bag midt i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter.
Scones smager bedst, når de er lune og friske, og kan varieres med både chokoladestykker og - måske lidt usædvanligt - stegte bacontern og timian æltet ind i dejen (et vellykket forsøg engang hvor jeg ikke havde gær i huset til bacon-boller).
Traditionelt spiser man dem med clotted cream og marmelade. Clotted cream er ikke til at skaffe i Danmark, men de er nu også lækre bare med smør og marmelade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar